Welke werkkleding heeft jouw personeel nodig?
Home » Welke werkkleding heeft jouw personeel nodig?

Welke werkkleding heeft jouw personeel nodig?

door admin

Werkkleding is voor veel personeelsleden erg belangrijk. Het zorgt er in eerste instantie voor dat ze zijn beschermt tegen schade aan de kleding of henzelf. Daarnaast zorgt de werkkleding er ook voor dat het duidelijk is waarvoor de werknemer werkt. Als je bijvoorbeeld op het terras rondloopt in je eigen kleren, ziet niemand dat je een werknemer bent. Door schorten bedrukken en deze aan het personeel te geven, vallen ze direct op. Zo krijgt je bedrijf een betere uitstraling en is het voor je personeel veel makkelijker om te werken. In dit blogbericht bespreken we verschillende werkkleding die je personeel nodig kan hebben.

Schorten voor het personeel

Als je in de horeca werkt, is het wenselijk om werkkleding te dragen voor meerdere redenen. Allereerst is het belangrijk dat het personeel er goed uitziet. Je wilt natuurlijk voorkomen dat iedereen in zijn eigen kleren loopt. Daarnaast is het belangrijk dat er een eenheid is onder het personeel. Zo wil je het liefste dat iedereen dezelfde kleren aan heeft en er goed en verzorgd uitziet. Vervolgens is het ook belangrijk dat het personeel herkenbaar is voor iedere klant. Zorg er daarom voor dat alle schorten of shirts die het personeel draagt, bedrukt is met het bedrijfslogo. Deze zorgt er namelijk direct voor dat het personeel goed herkenbaar is.

Werkkleding die goed beschermt

Er zijn ook beroepen in Nederland waarbij het belangrijk is dat de kleding goed beschermd werkt. Dit zorgt er direct voor dat de werknemers beter hun werk kunnen doen. Voor de bouw is het bijvoorbeeld verplicht om een helm te dragen als werkkleding. Daarnaast worden er altijd schoenen met stalen neuzen gedragen en is het niet ongewoon om handschoenen te dragen. Het is dus altijd afhankelijk van de werkplek welke kleding je dient te gebruiken. 

Kleding voor personeel in het magazijn

Als je op kantoor werkt of in een magazijn, is het niet altijd nodig om werkkleding te dragen. Toch komt het in veel magazijnen voor dat er werkkleding gedragen wordt. Dit is voor verschillende redenen handig. Allereerst is het natuurlijk voor klanten of leveranciers handig die in de het magazijn komen om iets op te halen of iets wegbrengen. Daarnaast is het voor de werknemers ook handig om werkkleding te dragen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets kapot gaat of geknoeid wordt. In dit geval is het fijn dat niet de eigen kleding kapot gaat, maar de werkkleding. Tot slot is werkkleding over het algemeen sterker dan normale kleding. Hierdoor is de kans dat het kapot gaat aanzienlijk kleiner dan wanneer er normale kleding gedragen wordt. Ben jij er al uit welke werkkleding je wilt gaan aanschaffen?

Gerelateerde artikelen