Vandaag delen we een ontzettend makkelijk recept met jullie delen! De pasta en ham gratin is dus makkelijk maar ook leuk om te maken. Het is ontelbare keren gekookt en geserveerd. Deze klassieker is altijd snel en heerlijk om iedereen een glimlach op het gezicht te bezorgen!
Ingrediënten
- 250 g pasta (bijv. Tortiglioni)
- 200 g gekookte ham
- 100 g kaas (bijv.Gouda)
- Voor de saus:
- 1 kleine ui, gehalveerd (40-50 g)
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 theelepel tomatenpuree
- 50 g smeltkaas (romige smaak)
- ¼ theelepel peper
- 1 afgestreken theelepel zout
- ½ theelepel suiker
- 200 g slagroom
- 500 g water
- 2 el maizena
- 1 snufje nootmuskaat, vlgs.
- ½ theelepel paprikapoeder, felroze
- 1 el bieslook, op rolletjes (vers of diepgevroren)
Instructies
- Doe ongekookte pasta in een ovenschaal. Snijd de ham in blokjes en meng met de pasta. Doe de kaas in stukjes in de mengkom en mix gedurende 15 sec / snelheid 5 .
Verwarm de oven voor op 200 ° C boven- / onderwarmte (hetelucht 180 °C).
- Mix de ui en knoflook in een mengkom gedurende 5 sec / snelheid 5.
Gebruik de spatel om van de rand van de mengkom naar de bodem van de pan te glijden.
Voeg olie toe en sauteer 2min / 120 ° C / snelheid 1.
Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en breng 6 min / 100 ° C / snelheid 3 aan de kook.
- Giet de saus over de pasta, bestrooi met kaas en bak in de voorverwarmde oven ca. 35-40 minuten.