Pasta broccoli
Home » Pasta broccoli

Pasta broccoli

door admin

Het is niet alleen overheerlijk, maar ook al erg gemakkelijk klaar te maken. Met pasta broccoli maak je een heerlijke, voedzame maaltijd als je althans kiest voor verse broccoli en voor (uiteraard) volkoren pasta. Pasta broccoli is ooit eens beschreven in ‘Happy Days’, een boek van Jamie Oliver. Dat deed hij in 2001. Pasta broccoli is net als pasta tonijn echter nog steeds heerlijk en is ondertussen al lang geen vreemde pastavariant meer. In hetzelfde boek vind je overigens ook de heerlijkste gerechten wat betreft spaghetti bolognese en chili con carne, maar dit geheel terzijde. Het boek is in elk geval alleszins het lezen waard. 

Geen vlees, wel vis in pasta broccoli

In dit recept is overigens geen vlees opgenomen. Omdat er wel ansjovis is gebruikt wordt, is het geen vegetarisch product. Je haalt bij de winkel in elk geval twee broccoli stronken, twee teentjes knoflook, twee uien, ansjovis, een theelepel chili vlokken, een eetlepel boter, 300 gram volkoren penne en twee flinke handen geraspte Parmezaanse kaas. Heb je dat in huis, dan kun je aan de hand van de aanwijzingen van Jamie Oliver aan de slag.

Volg de aanwijzingen op de verpakking goed op

Je snijdt de broccoli, je schilt de stronk en snijdt die in kleine stukjes. Je hakt ondertussen de knoflook fijn en de uien in stukjes. Je verwarmt een pan met het liefst een dikke bodem en verwarmt de helft van de boter. Je voegt nu stukjes broccoli stronk toe, net als ui, knoflook, ansjovis en chilivlokken. Laat een deksel op de pan en laat het geheel tien minuutjes pruttelen. In de tussentijd kook je de pasta, waarbij je altijd even goed kijkt naar de aanwijzing op de verpakking. Nu kook je de broccoli in acht minuten gaar en de volgende stap is dat je de pasta en de broccoli uit laat lekken. Gooi niet altijd alle kookvocht weg, bewaar een beetje.

Gooi niet meteen alle kookvocht weg, dat kun je later nog gebruiken

Het is nu de hoogste tijd om de pasta en broccoli toe te voegen aan de pan met daarin ui en knoflook. Je schept het geheel nu goed en grondig door elkaar. Je voegt nu een beetje kookvocht toe. Met peper en zout breng je het geheel op smaak, dat doe je eveneens met de gekochte Parmezaanse kaas. Nu het geheel klaar is, kun je nog overwegen de pasta broccoli te serveren met geroosterde pijnboompitten. Maar dat is aan jezelf.

Pasta broccoli

Pasta brocolli

Printen
Porties: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Voedingsfeiten 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 100g Pasta
  • 300g broccoli
  • 125g ham(blokjes)
  • 50g Roomkaas
  • 100ml melk
  • 50g Kaas (geraspt)
  • zout
  • peper
  • 0,5 eetlepel boter

Instructies

  1. kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Was en maak de broccoli schoon en snijd ze in roosjes. Kook dan in gezouten water, niet helemaal zacht.
  2. Tegelijkertijd wordt de roomkaas met de melk gemengd en opgewarmd zodat de kaas smelt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg toe aan de roomkaas en melk.
  3. Zodra de noedels gaar zijn en de broccoli opgewarmd, komt alles samen in een ovenschaal die ingevet is met boter.
  4. Als laatste wordt de geraspte kaas erover gestrooid en wordt de ovenschaal 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden gebakken.

Gerelateerde artikelen