Pasta kip is er net als pasta tonijn in heel erg veel verschillende varianten. Pasta kip is altijd heerlijk en niet voor niets een populair gerecht. Dat heeft ook te maken met de snelheid waarmee je het kunt bereiden. Niet zelden wordt pasta met gehakt gegeten, probeer het echter ook eens met kip. Toch een keer iets anders en al even gemakkelijk te bereiden.
Pasta met kip en tomatensaus, een keer iets anders
Pasta kip dus, met heerlijke tomatensaus. Want dat maakt dit pastagerecht helemaal af. Je hebt het in een half uur op tafel staan en is dus een perfect gerecht na een drukke werkdag. En dus ga je naar de winkel, om daar de benodigde ingrediënten te halen. Haal 300 gram kipfilet, twee rode uien, twee teentjes knoflook, drie verschillende kleuren paprika, 250 gram champignon en pastakruiden. Vergeet verder de groene erwten niet, de zwarte olijven en neem 500 gram pasta mee. Denk verder aan de zonnebloemolie, peper en zout heb je vast wel in huis en pasta kip zonder basilicum is niet compleet.
Je kruidt het geheel met peper en zout
De bereiding dan. Pel en snijd uien in blokjes, bak het iets aan in de koekenpan en voeg een beetje zonnebloemolie toe. Je hakt eveneens twee teentjes knoflook fijn en bak dat kort mee. Je snijdt nu de kipfilet in stukjes en bakt die met uien en knoflook mee. Dan kruid je het geheel, gewoon met peper en zout. Bak dit tien minuten en schep het geheel regelmatig om. Je snijdt nu de paprikasaus en champignons in blokjes en voegt dat samen met de kipfilet. Ook voeg je groene erwten toe.
Vergeet niet het geheel regelmatig om te scheppen
Je neemt nu de pastakruiden en strooit die er bij. Je voegt eveneens pastasaus toe. Je vergeet vooral niet het geheel regelmatig om te scheppen en de saus laat je op middelmatig vuur door bakken. De al gesneden olijven voeg je nu bij en je blijft het geheel roeren. Nu is het nog slechts het koken van de pasta (of penne) en voeg opnieuw wat zout bij. Wat betreft de gekozen pasta kun je prima de aanwijzingen op de verpakking volgen. De pasta kip met tomatensaus is vervolgens klaar om gegeten te worden. We zijn erg benieuwd hoe deze variant van pasta kip je bevalt. Wij denken dat het niet bij een eenmalige bereiding zal blijven. Zetten we een flesje wijn op!

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50g gedroogde tomaten 5 stuks, ingelegd in olie
- 200g cocktailtomaatjes
- 400g kipfilet of kipreepjes
- 2 el olijfolie
- Zout
- Peper
- 1 theelepel peper poeder
- 1 el gedroogde oregano
- 200g slagroom
- 1 liter Kippen- of runderbouillon
- 400g korte pasta bijv. Penne
- 2 eetlepels roomkaas, tomaat en kruiden
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 125g mozzarella
- 25g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Halveer de tomaten. Was het vlees, dep het droog en snijd het in kleine stukjes.
- Giet de zongedroogde tomaten af. Pel de ui en knoflook en snijd ze in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een hoge pan of steelpan. Braad het vlees helemaal aan en breng op smaak met zout, peper en een snufje paprikapoeder.
- Fruit de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 2 minuten.
- Stoom de verse tomaten maar kort.
- Voeg de room en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg de roomkaas toe en roer erdoor. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en oregano.
- Nu worden de noedels aan de pan toegevoegd.
- De eenpansschaal wordt zonder deksel gekookt, afhankelijk van het type noedels, ongeveer 10-15 minuten. Roer af en toe.
- Was en hak de peterselie.
- Snijd de mozzarella in blokjes en vouw ze ongeveer 3 minuten voor het einde van de kooktijd erdoor. Kruid opnieuw naar smaak.
- Bestrooi met de verse, fijngehakte peterselie en Parmezaans kaas en serveer!