4 koffiezetapparaten voor thuis
Home » 4 koffiezetapparaten voor thuis

4 koffiezetapparaten voor thuis

door admin

Heeft jouw koffiezetapparaat het begeven? Of vind je gewoon dat het tijd wordt voor een nieuw apparaat? Dan heb je misschien al wel voorzichtig gekeken naar de opties. In dat geval hoeven we jou niet meer te vertellen dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten hieronder 4 koffiezetapparaten voor thuis op een rijtje. Hopelijk wordt het zo een stukje makkelijker om een keuze te maken.

1. Filterapparaat

Je kunt het je nu misschien niet meer voorstellen, maar een aantal jaar geleden had vrijwel iedere Nederlander een filterapparaat in huis. Ook tegenwoordig zijn er nog genoeg mensen die zweren bij dit type koffiezetapparaat. Met een filterapparaat zet je niet één kopje koffie per keer, maar een hele kan. Nadat je het reservoir gevuld hebt met water, plaats je een filter in de filterhouder. Hier voeg je vervolgens een aantal schepjes gemalen koffie aan toe. Wanneer je het apparaat aanzet, wordt de koffie gemengd met warm water en stroomt de kan langzaam maar zeker vol.

2. Bonenmachine of volautomatische koffiemachine

Het filterapparaat is in de loop der jaren uit steeds meer keukens verdwenen en vervangen door een bonenmachine of volautomatische koffiemachine. Je gebruikt niet langer gemalen koffie, maar koffiebonen. Doordat de bonen in het apparaat gemalen worden, smaakt de koffie vaak een stuk beter dan bij een filterapparaat. Daarbij komt dat je een bonenmachine of volautomatische machine zelf instelt. Hierdoor kun je de uiteindelijke smaak van een kopje koffie beïnvloeden. Drink je alleen gewone koffie? Dan volstaat een bonenmachine. Als je ook een espresso, cappuccino of latte macchiato wilt maken, heb je een volautomatische koffiemachine nodig.

3. Koffiepadmachine

Wil je niet onnodig veel geld uitgeven aan een koffiezetapparaat? En mag het zetten van een kop koffie niet te veel tijd en moeite kosten? Dan is een koffiepadmachine echt iets voor jou. Zorg dat er voldoende water in het reservoir zit, plaats een koffiepad in de houder en zet het apparaat aan. De koffie in de pad wordt vervolgens gemengd met water, waarna het kopje volstroomt met koffie. Wil je een koffiepadmachine kopen? Dan is de kans groot dat je bij een apparaat van Senseo uitkomt. Deze koffiepadmachines zijn van het merk Philips, waardoor je een goed apparaat in huis haalt.

4. Cupmachine

We sluiten dit overzicht af met een cupmachine. Deze koffiemachine zien we de laatste jaren in steeds meer keukens terug. In deze machine stop je geen gemalen koffie, koffiebonen of koffiepads, maar koffiecups. Zorg dat er genoeg water in het reservoir zit en plaats vervolgens een cup in de houder. De machine maakt een gaatje aan de achterkant en meerdere gaatjes aan de voorkant van het cupje. Hierdoor kan de inhoud van de cup gemengd worden met water en dat resulteert uiteindelijk in een kopje koffie.

Gerelateerde artikelen