pasta tonijn
Home » Tonijn pasta

Tonijn pasta

door admin

Als je aan de slag gaat met tonijn pasta, dan ga je een van de meest smaakvolle pastagerechten maken. Vergeet niet dat je dan wel heel veel kruiden nodig hebt en dat het precies op juiste smaak krijgen van de pasta precisiewerk is.

Een goed gevulde boodschappenlijst

Tonijn pasta? Dan heb je een vol boodschappenlijstje met pasta, zout, gepelde tomaten, knoflook, olijfolie, tomatensaus, ansjovispasta, klein gesneden verse basilicum, verse rozemarijn, zwarte olijven zonder pit, kappertjes, tonijn, Balsamico azijn en fijn gesneden peterselie. Nou kunnen we ons voorstellen dat het misschien wat veel van het goede is om dit allemaal te gaan halen. Wil of kun je dat niet, dan heb je in droge kruidenmengsels als Italiaanse kruidenmix of Provençaalse kruiden twee uitstekende alternatieven.

Dan begint het echte werk

Nu je alles in huis hebt, begint het echte werk. Je brengt in eerste instantie een pan ruim water met een eetlepel zout aan de kook, dit voor de pasta. Leg het deksel op de pan. Daarna giet je de inhoud van een blik gepelde tomaten in een diep bord. Je snijdt de tomaten in stukken, pelt de knoflook en hakt de teentjes door en je verhit olijfolie. Ook fruit je de knoflook er even in aan. Dan voeg je de tomatenpuree toe, tegelijk met ansjovis.

Kook de pasta zonder deksel

Je gaat vervolgens gesneden tomaten met het sap toevoegen en voegt eveneens basilicum en rozemarijn toe. Roer goed en denk je dat de saus wat aan de dikke kant is, dan voeg je gewoon water toe. Je doet nu de pasta in water en zet het vuur hoog. Blijf roeren, zet daarna de hittebron op laag en kook de pasta zonder deksel.

Gebruik eerst de kant-en-klare mixen

Daarna gaat het snel. Je hakt de olijven en de kappertjes fijn, verdeelt tonijn in stukjes en doet de olijven, kappertjes, tonijn en Balsamico azijn vervolgens bij de tomatensaus. Vergeet nu niet alles goed door te warmen. Voeg naar believen zout en peper toe en houd de saus lekker warm tot het moment waarop de pasta ook klaar voor gebruik is. Wij wensen je smakelijk eten en wijze je er op dat het wellicht de eerste keer verstandig is met de kant-en-klare mixen te werken. Analyseer vervolgens wat je mist of wat anders kan en haal de volgende keer die kruiden in huis en voeg ze toe aan de mix.

Gerelateerde artikelen