Kip fajita
Home » Kip Fajita

Kip Fajita

door admin

Kun je geen pasta uit een pot halen? Wij laten zien hoe het wel moet! Heerlijke Fajita kip om iedereen eens te verassen met je kookkunsten. In veel restaurants wordt het fajita-vlees en de groenten luid sissend op een metalen schaal of koekenpan naar de tafel gebracht, samen met verwarmde tortilla’s en specerijen. Dit hoef jij uiteraard niet te doen!

Kip fajita

Kip Fajita

Printen
Porties: 3 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Voedingsfeiten 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 75 g cheddarkaas, geraspt
  • 1 handvol peterselie, grof gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 25 g arachideolie
  • 270 g kipfilet
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 1 rode ui (80-100 g)
  • 2 klein Paprika (elk 80 g)
  • 200 g fusilli
  • 50 g kookroom
  • 600 g water, lauwwarm
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder, nobel zoet
  • 40 g tomatenpuree
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • wat limoensap

Instructies

  1. Doe de kaas en peterselie in een grote kom. Hak de knoflook in een mengkom gedurende 5 seconde. Voeg olie toe. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg samen met het paprikapoeder, zout en peper toe. Kook het geheel gedurende  5 minuten al roerend. Breng het vlees over en spoel de mengkom.
  2. Halveer de ui en snij in plakjes van 5 mm dik. Snijd de paprika in reepjes. Voeg toe aan de mengbeker met water, groentebouillonpoeder, zout en paprikapoeder en breng aan de kook gedurende 6 minuten terwijl je zachtjes roert. Voeg de pasta en room toe en kook 11 minuten en roer af en toe.
  3. Voeg het vlees, de tomatenpuree en de curry toe en kook opnieuw voor  2 minuten. Roer weer voorzichtig met de spatel en voeg toe aan de cheddar in de kom. Meng de hete pasta onmiddellijk met kaas, besprenkel met een beetje limoensap en serveer.

Gerelateerde artikelen