Ijsvormpjes
Home » IJsvormpjes

IJsvormpjes

door admin

Aan waterijsjes geen gebrek in de zomermaanden. Kijk maar eens in de vriezers van de grootgrutters. Het is echter veel leuker om zelf je waterijsje te maken en zelf je eigen frisse tussendoortje in de zomer in te vriezen. Dat kan prima, nu je vrijwel overal ijsvormpjes kunt kopen. Wij geven je tips hoe je met deze ijsvormpjes de lekkerste ijsjes kunt maken.

Vullen maar en zes uur invriezen!

Stap een willekeurige supermarkt binnen en je ziet er behalve een groot aanbod waterijsjes tegenwoordig ook allerlei verschillende ijsvormpjes. Je kunt een vormpje – heel simpel- vullen met cola of met sinas. Vervolgens plaats je de ijsvormpjes gedurende tenminste zes uur in de vriezer. Vervolgens geniet je van je eigen cola of sinas ijsje. Er is echter heel veel meer mogelijk met de ijsvormpjes.

Eindeloos veel ijsjes maken van jouw favoriete producten

Zo kun je met behulp van een banaan en 100 milliliter vanille yoghurt echt iets lekkers maken voor in de zomer. Meng met een blender de banaan met yoghurt. Blijft het geheel wat aan de dikke kant, voeg dan een beetje melk toe. Je vult de vormpjes met het mengsel van banaan en yoghurt en je geniet zes uur later van een heel bijzonder en smaakvol ijsje. Met de ijsvormpjes maak je ook je eigen chocolade ijs. Hoe? Je vult de vormpjes dan gewoon met chocolademelk. Ook dan houd je weer zes uur aan als de periode waarin de chocolademelk transformeert naar een chocoladeijsje. En zo kun je eindeloos ijsjes maken van producten die jij lekker vindt.

Geen sinas maar gepureerd fruit

Aardbeien ijs? Gebruik dan aardbeien limonade. Je kunt ook romige citroenijsjes maken. Vul de ijsvormpjes dan met citroenkwark. Te dik? Voeg dan een beetje water toe. Opnieuw zet je de vormpjes dan gedurende zes uur in de ijskoude vriezer. Het resultaat mag er zijn: een verkoelend en buitengewoon smaakvol ijsje. Wil je het echt alleen gezond houden, ga dan fruit pureren en vul de vormpjes die je vervolgens in de vriezer zet. Neem geen sinas maar kies voor geperst sinaasappelsap. Heerlijk ook als toetje of na een salade.

Breng met een staafmixer een watermeloen terug naar alleen sap

Je kunt ook met behulp van een staafmixer een watermeloen terugbrengen naar alleen sap en dat in de ijsvormpjes invriezen. En zo zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Ook kiwi’s, ananas en de combinatie van een aardbei en kwark zorgen ervoor dat jij deze zomer alleen van de lekkerste ijsjes geniet.

Gerelateerde artikelen