De lekkerste pasta-recepten
Home » De lekkerste pasta-recepten

De lekkerste pasta-recepten

door admin

De diepgewortelde liefde voor pasta is bijna wereldwijd te voelen. Geen wonder. Er bestaan maar weinig voedingsmiddelen die zo veelzijdig zijn. Door iedereen zo geliefd worden. Het is niet voor niets dat we ook in Nederland de Italiaanse keuken met gemak in ons hart hebben gesloten. Het allerlekkerste blijft natuurlijk pasta van een echte nonna. Die pasta is door niemand anders te evenaren. Hoewel een Italiaans restaurant ook wel ver weet te komen.

Natuurlijk kan je niet altijd buitenshuis eten en zullen we ook vaak genoeg zelf aan de slag moeten in de keuken. Maar ook dan smaakt een bordje pasta ook uiterst goed. Kan jij ook geen genoeg krijgen van pasta? Maar ben je stiekem ook wel toe aan wat nieuwe inspiratie? Ren dan snel naar de supermarkt, haal de benodigde ingrediënten en ga aan de slag met één van de lekkerste pasta-recepten.

Een originele pasta carbonara

De meeste Italianen zouden onze eigen pasta carbonara afkeuren. In Nederland zijn we snel geneigd om hier room aan toe te voegen. Bijvoorbeeld in de vorm van kookroom of slagroom. Een romige pasta, dat wel. Maar dit is niet hoe de originele pasta carbonara wordt gemaakt. Een goede pasta carbonara is een absolute publiekslieveling. Hier scoor je gegarandeerd punten mee. Maar hoe wordt deze wél gemaakt?

De authentieke pasta carbonara bevat geen room of melkproducten. De saus wordt romig met behulp van kaas en eieren. Dat maakt het recept tegelijkertijd ook heel gemakkelijk uitvoerbaar. Je hebt enkel spek, kaas, eieren en goede pasta nodig. Meer niet. Een kort boodschappenlijstje om een smaakvol gerecht te maken.

Benodigdheden (4 personen):

 •          300 á 400 gram pasta
 •          150 gram spek of pancetta
 •          75 gram Parmezaanse kaas
 •          3 eieren
 •          Peper, zout en olijfolie

Kook de pasta volgens de aangegeven instructies en begin ondertussen met het bakken van de spek of pancetta. Bak ze lekker krokant. Breek vervolgens twee eieren in een kommetje en voeg hier ongeveer 2/3 van de kaas aan toe. Meng alles goed door elkaar tot de saus glad oogt. Wanneer de pasta klaar is, voeg je deze toe aan de pan met de uitgebakken spek en zet je het vuur uit. Nu giet je de saus over de pasta en meng je dit totdat de eieren beginnen te stollen. Blijf goed roeren en zorg er voor dat de pan niet te heet is, zodat de saus niet kan gaan schiften. De overgebleven kaas bewaar je om later nog over de borsten te raspen. En voilà: een heerlijk bordje, originele pasta carbonara.

Pasta pesto

Op zoek naar een variant op de traditionele pasta met tomatensaus? Kies dan eens voor pasta pesto. Dit is één van de absolute favorieten. Met name doordat het een heel veelzijdig pastagerecht is. Je kunt het op talloze manieren serveren. Zowel vegetarisch als met vlees. Hier volgt het recept van een eenvoudige, smaakvolle pasta pesto met pancetta.

Benodigdheden (4 personen):

 •          300 á 400 gram pasta
 •          4 grote eetlepels pesto (zelfgemaakt of gekocht)
 •          150 gram pancetta
 •         Pijnboompitten naar wens
 •          Rucola
 •          Parmezaanse kaas
 •          Peper & zout

De pasta is heel gemakkelijk te maken. Begin met het koken van de pasta volgens de instructies. Verwarm vervolgens een pan en bak de pancetta krokant. Gebruik een andere pan om ook de pijnboompitten even snel een krokant korstje te geven. Voeg even later de pesto toe aan de pancetta en haal de pan van het vuur. Je kunt de saus eventueel iets dunner maken met wat kookvocht van de pasta. Voeg de pasta toe, goed mengen en serveer vervolgens met de pijnboompitten, rucola en nog een flinke hand Parmezaanse kaas. Smullen!

Gerelateerde artikelen