Pasta pesto
Home » Pasta Pesto

Pasta Pesto

door admin

Als we het hebben over Pasta Pesto, dan doelen we niet zozeer op een bepaald recept, maar meer op een verzameling recepten. In tegenstelling tot wat normaal verondersteld wordt, wordt de pasta niet bereid met saus van tomaten, maar met pesto. Maar dat deed de naam ongetwijfeld al vermoeden. Na Pasta Carbonara is Pasta Pesto een van de meest populaire pastagerechten in ons land. 

Pesto koop je in vrijwel elke supermarkt

Pesto heb je in verschillende soorten. Toch wordt in veruit de meeste gevallen gedoeld op de groen en de rode Pesto. Je koopt het in vrijwel elke supermarkt, vaak is het verpakt in een glazen potje. Pesto is niet duur en smaakt voortreffelijk. Bovendien kun je het snel bereiden. Binnen een half uur kun je een heerlijke Pasta Pesto op tafel hebben staan. Pasta Pesto kun je zelf naar eigen inzicht uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes ananas of perzik. Pasta Pesto kun je ook als een koude pastasalade eten. En ook dan is het bijzonder goed te eten.

Kooktijd van een kwartier, voorbereidingstijd van tien minuten

Zelf aan de slag met Pasta Pesto? Ga dan uit van een kooktijd van een kwartier en een voorbereidingstijd van 10 minuten. Ga je voor vier mensen koken, ga dan naar de winkel en haal 400 gram pasta, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, basilicum en zout en peper. Je kookt de pasta, laat het vervolgens uitlekken in het vergiet en doet het dan weer terug in de pan. Je voegt een scheut olijfolie toe en haalt ondertussen de overbodige blaadjes van het basilicum. Het basilicum doe je nu in de keukenmachine en je maakt de pijnboompitten fijn. Je voegt nu dit achter de rug is een scheutje olijfolie toe.

Bepaal zelf de pastasoort en breid het recept naar eigen inzicht uit

Je gaat nu de Pesto door de pasta mengen, terwijl je ondertussen zout en peper toevoegt. Uiteraard kun je de pasta naar wens uitbreiden, bijvoorbeeld met vlees. Uiteraard zijn er meer wegen die naar Rome en dus de lekkerste Pasta Pesto leiden. Zo kun je de Pesto op verschillende manieren maken, waarbij overigens het basilicum niet altijd standaard als basis gebruikt wordt. Bovendien kan sprake zijn van een andere pastasoort. Doorgaans vind je bij de recepten wel een vermelding met welke soort pasta de Pesto gebruikt kan worden. Uiteindelijk beslis je echter altijd zelf welke pastasoort je kiest en op welke wijze je Pasta Pesto maakt. Je bent immers baas in eigen keuken. Pasta Pesto is uitstekend geschikt om mee te experimenteren. Gewoon proberen en als vanzelf ontstaat de voor jou perfecte pasta.

Gerelateerde artikelen