pasta met vis
Home » Pasta met vis

Pasta met vis

door admin

Als je snode plannen hebt om eens een keer pasta met vis te maken, dan hoef jij je geen zorgen te maken of daar wel voldoende gerechten voor beschikbaar zijn. Want die zijn er. Meer dan genoeg zelfs. Om het eens een keer anders te doen, kiezen wij hier voor pasta met vis in de vorm van pasta puttanesca.

Voeg je laurierblad toe bij pasta met vis

Pasta puttanesca is een pastagerecht met tomaat, ansjovis en rode peper. Het is een pastagerecht dat je al in twintig minuten op tafel hebt. Eet je met je partner? Dan ga je naar de winkel en haal je 150 gram pasta, een ui, twee tenen knoflook en ansjovisfilets in olijfolie. Ook haal je 400 gram tomatenblokjes, 70 gram tomatenpuree en rode peper en zorg dat je twee eetlepels kappertjes bij de hand hebt. Ook heb je 1,5 theelepel tijm beschikbaar en evenveel oregano. Vergeet ook het belangrijke laurierblaadje niet. 

Laat de saus voor een periode van tien minuten pruttelen

Heb je dit bij de hand, dan ga je beginnen aan het avontuur dat pasta met vis heet. Je gaat de pasta koken en volgt de aanwijzingen op de verpakking goed op. Je snijdt de ui en knoflook als je ook het mes zet in rode peper en ansjovis. Snijd ze steeds in kleine stukjes. Je doet nu een scheutje olie in een pan en je bakt de ui, knoflook en de rode peper voor ongeveer twee minuten. Nu voeg je tomatenpuree toe en bak je het geheel een minuut in een pan en voeg je ook de rest van de ingrediënten bij. De saus laat je daarna een minuut of tien zachtjes pruttelen.

Voordeel is wel de snelheid waarmee je pasta kunt bereiden

Na de tien minuten giet je de pasta af en meng je de pasta door de saus. Eventueel voeg je daarna nog geraspte kaas toe aan het geheel. Het resultaat mag er zijn. Uiteraard heb je heel veel meer mogelijkheden. Grootste voordeel van een pastagerecht is wel de snelheid waarmee je hebt op tafel hebt. Dat is in negen van de tien gevallen namelijk hooguit een half uur. Vaak ben je langer bezig met het verzamelen van de ingrediënten. Alternatieven? Kies dan voor een romige pasta met zalm, of probeer eens een pasta met sardines en courgette. Wel eens tonijn pasta gehad? Moet je ook echt eens proberen, zoals ook pasta broccoli echt heerlijk is.

Gerelateerde artikelen