Soms kun je verlangen naar een heerlijke ovenschotel. Dat het maken van een heerlijke ovenschotel helemaal niet moeilijk is en zeker geen zeeën van tijd hoeft te kosten bewijst wel de ovenschotel pasta. Wij voegden er als gehaktliefhebbers wat gehakt aan toe en hadden een en ander binnen een half uur gemaakt en op tafel.
Een goede ovenschotel pasta begint in de supermarkt
Een goed begin is het halve werk. Dus bezoek je eerst de supermarkt. Er vanuit gaand dat je met je partner eet, haal je 200 gram gehakt en 150 gram pasta. Je slaat 70 gram tomatenpuree in, zorgt dat je een ui hebt en schaft een beetje cherrytomaatjes aan. Vergeet niet Provençaalse kruiden mee te nemen en check of je nog voldoende zout en peper thuis hebt. Je koopt ook een rode peper, zorgt dat je mozzarella thuis hebt en dat geldt eveneens voor geraspte kaas. Hiermee heb je alles in huis om straks heerlijk te genieten van je ovenschotel pasta.
Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van pasta voor de correcte bereiding
Je verwarmt de oven voor op 200 graden en zet een pan water op het vuur. Je kookt de pasta, waarbij de aanwijzingen op de verpakking leidend zijn. Je snijdt de ui en de cherrytomaatjes met de rode peper in stukjes. Je doet daarna een scheutje olie in een pan en bakt er het gehakt en de ui in. Je voegt dan de ui en de rode peper toe en bakt dit enige minuten mee. Dan doe je de cherrytomaten bij het geheel, net als de kruiden en de tomatenpuree. Je laat dit geheel een paar minuten staan en daarna zet je het vuur uit.
Breid de ovenschotel pasta naar eigen wens smaakvol uit
Je mengt de gekookte pasta met de saus in de pan en schept vervolgens alles in een ovenschaal. Nu voeg je nog de bolletjes mozzarella toe en strooi je ook de geraspte kaas over de inhoud van de ovenschaal. Daarna zet je het in de oven en wacht je een kwartiertje. Dan is het de hoogste tijd te genieten van je eigen ovenschotel pasta. Deze ovenschotel leent zich prima voor uitbreiding naar eigen wens overigens. Hoewel het een kwestie van smaak is, is het gemeengoed dat mensen bijvoorbeeld prei, wortel en ook champignons of broccoli aan het geheel toevoegen. Gewoon proberen dus, uiteraard met die ingrediënten die jij lekker vindt.
Ingrediënten
- 500g past
- 3 Eieren
- 1 Eetlepel boter
- 250 ml room
- 1 mok Crème fraîche
- 200g Emmentaler (geraspt)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet de ovenschaal in met boter. Kook de pasta in goed gezouten water in 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet en laat ze even uitlekken.
- Klop in een kom het ei, de room en de crème fraîche met een garde, breng op smaak met zout en peper. Vul de vorm met 3 of 4 lagen pasta en bestrooi elke laag met kaas en breng op smaak.
- Giet de eierroom over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.