Pasta champignons
Home » Pasta champignons

Pasta champignons

door admin

Dat je wel degelijk binnen korte tijd- zo rond de 25 minuten- een prima maaltijd kunt bereiden wordt ten overvloede maar eens weer bewezen door voor pasta champignons. Dit erg smaakvolle pastagerecht zet je jezelf en je gasten snel voor en bovendien heb je relatief weinig ingrediënten nodig. Hoewel persoonlijk, is een pasta champignon prima te combineren met courgette.

150 gram pasta, halve courgette en 200 gram champignon

Weinig tijd of weinig zin om veel tijd te besteden aan het bereiden van het eten? Probeer dan pasta champignons (en courgette). Ga je uit van een prima maaltijd voor twee personen, dan haal je voor de basis 150 gram pasta, een halve courgette en 200 gram champignon. Zorg verder dat je een scheut melk hebt, net als een scheut kookroom, een halve ui, een teen knoflook en een snuf zout en peper.

Je snijdt de courgette en snippert de ui

Wat je doet is niet moeilijk. Je zet een pan water op het vuur en kookt de pasta gaar. Je snijdt de courgette vervolgens in blokjes en snippert de ui. Ook de knoflook maak je fijn. Je maakt de champignons schoon, verwijdert dus het steeltje en snijdt de champignons in plakjes. Je doet een scheutje olie in de pan en fruit het uitje met de courgette en champignon aan. Je voegt nu ook de knoflook toe. 

Zoek ondertussen een toepasselijk wijntje uit

Je laat een en ander vijf minuten op het vuur staan om vervolgens ook Italiaanse kruiden en een beetje zout en peper toe. Voorts voeg je wat melk en kookroom bij. Daarna laat je alles even heerlijk pruttelen, misschien een moment om een toepasselijk wijntje uit te zoeken. Is ook dat in orde, dan serveer je de pasta champignons en de saus. Wat veel mensen nog wel eens willen doen, is de pasta champignons (en courgette) uitbreiden met een beetje geraspte kaas. 

Heel erg veel mogelijk met pasta

En zo blijken de toepassingsmogelijkheden van pasta bijkans eindeloos. Je kunt wat betreft de saus en pasta champignons ook kiezen voor een beetje paprika door de saus. En wat dacht je van bijvoorbeeld pasta kip gecombineerd met spinazie en champignons. Ook dit is een zeer verrassend pastagerecht dat uitstekend smaakt. Pasta tonijn of pasta pesto? Ook snel en gemakkelijk te bereiden en echt smaakvol. En zo kun je eindeloos combineren met pasta. En ongeacht hoe je combineert, je zet altijd iets smaakvols en gezonds op tafel. Moge het je goed bekomen!

Gerelateerde artikelen