caesar salade
Home » Caesar salade

Caesar salade

door admin

Als er één salade wel bekend is dan is het de Caeser salade. Omdat het zo simpel is, is het vaak een redder in nood geweest wanneer je een tijdnood zit. De combinatie van pittige dressing met Parmezaanse kaas, sappige kipfilet en knapperige croutons met knapperige groenten is gewoon onbeschrijfelijk. De favoriete salade van de meeste mensen zonder twijfel!

Recept Caesarsalade

Ik ben ontzettend blij dat ik je vandaag mijn favoriete salade als recept kan presenteren en ik hoop dat jullie het gaan uitproberen. Zodat er nog meer Caesarsalade-liefhebbers in de wereld zijn! ​

Ingrediënten Caesarsalade

  • 2 grote Romaine slaharten, gescheurd
  • 2 handenvol oud brood
  • 1 grote teen knoflook
  • Zeezout
  • Olie om te bakken
  • Parmezaanse kaas om te serveren

voor de dressing

  • 150 g zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel medium-hete mosterd
  • 1 theelepel ansjovispasta
  • 1 eetlepel citroensap
  • Enkele scheutjes worcestersaus
  • Zeezout
  • Zwarte peper, versgemalen
  • water naar behoefte
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

Een kleine of halve kipfilet per persoon gebakken in olie (kort aan beide kanten, daarna enkele minuten laten rusten in de gesloten pan) en op smaak gebracht met zeezout en peper.

Beredingswijze Caesarsalade

  1. Schik de salade in een kom of op een grote schaal.
  2. Bestrijk voor de croutons eerst het oude brood met een beetje olie en vervolgens over een groot gebied met het gesneden teentje knoflook. Bak ze in ruim olie en besprenkel met (kruiden) zout.
  3. Meng voor de dressing alle ingrediënten, voeg water toe tot de gewenste dikte en meng de parmezaan erdoor met een spatel.
  4. Sprenkel de dressing over de salade en serveer met de croutons en de kip.

Gerelateerde artikelen