zelfgemaakte aardbeienlimonade
Home » Zelfgemaakte aardbeienlimonade

Zelfgemaakte aardbeienlimonade

door admin

Zelfgemaakte aardbeienlimonade, we zijn dol op dit simpele maar lekkere recept. Echt. Het is vers als niets en ongelooflijk fruitig. Zelf limonade maken is vrij eenvoudig, als ik het mag zeggen. De klassieke limonade, maar ook in de aardbeienvariant is in een mum van tijd te maken.

Je hebt alleen suiker en water nodig om een eenvoudige suikersiroop te maken, plus verse aardbeien, citroensap en meer water om het af te maken. Het is het lekkerst op ijs en met meer fruit! Ook voor zomerse feestjes in de drankdispenser of voor een picknick een verfrissend frisdrankidee.

zelfgemaakte aardbeienlimonade
Printen
Porties: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Voedingsfeiten 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g suiker + 1 eetlepel
  • 250 g verse aardbeien
  • 225 ml citroensap, bij voorkeur vers geperst
  • 1,365 liter water

Instructies

  1. Meng voor de eenvoudige suikersiroop 200 g suiker en 240 ml water in een kleine pan op het vuur en verwarm zachtjes. Roer tot de suiker is opgelost. Haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
  2. Was de aardbeien, Snij de aardbei in tweeën of in vieren en verwijder het groene stukje. Pureer samen met 125 ml water en de extra eetlepel suiker. Zeef vervolgens door een fijne zeef in een grote glazen kan om de stenen en het vruchtvlees eruit te filteren.
  3. Je kunt de limonade nu direct over ijsblokjes schenken en direct consumeren, maar ik zet hem graag 2-3 uur van tevoren in de koelkast zodat hij lekker koud wordt en doordringt. Serveer dan – als je wilt – met aardbeien en partjes citroen op ijs.
  4. Ik doopte mijn glazen eerst in een beetje citroensap, daarna in suiker voor een mooi suikerrandje.

Gerelateerde artikelen