Bourbon, vers citroensap en een waanzinnig lekkere, pittige huisgemaakte appelstroop. Wat dacht je van onze Whisky Sour als oudejaarsdrankje?
Wie had gedacht: de betovering is verbroken! Voor één keer staat er dit jaar geen gin-cocktail op het menu. En ja, we misten eigenlijk amper het flesje met de jeneverbessendrank uit de kast om deze in de cocktailshaker te schenken.
Maar nee, aan het einde van het decennium waren we amper in staat om onszelf te beheersen en de trendduidelijker weer op tafel te leggen. Dit jaar is er een whisky sour met zelfgemaakte appel-kaneelstroop!

Ingrediënten
- Voor de appel-kaneelstroop
- 400 ml appelsap
- 1 stok van kaneel
- Voor het drankje
- 5 cl bourbonwhisky
- 3 cl citroensap
- 2 cl appel- en kaneelstroop
Instructies
Voor de appel- en kaneelstroop
- Breng het appelsap en het kaneelstokje aan de kook in een pan of een steelpan met een iets grotere diameter en laat op een matig vuur 15 minuten inkoken tot ongeveer 1/3 of tot de siroop dik is, maar toch een beetje van de lepel loopt.
- Verwijder het kaneelstokje, giet de siroop in een goed afsluitbaar glas.
Voor het drankje
- Doe de whisky, het citroensap en de siroop in een cocktailshaker en schud ongeveer 15 seconden.
- Vul een gekoeld glas met ijsblokjes en schenk de Whisky Sour in en serveer direct.