Het klinkt misschien als een gek idee maar dit is de Pizza donut! De donuts zijn gevuld met tomaat en mozzarella en overgoten met knapperige kruimels. Ontzettend lekker als hartige snack. De donut is eigenlijk een krans omdat het gebakken is in een bakvorm. Maar dat maakt het niet minder lekker hoor!
Ingrediënten Pizza Donut
Voor het pizzadeeg:
- 180 g water, lauwwarm
- 1/2 blokje gist
- 400 g bloem, type 405
- 50 g olijfolie
- 1 theelepel zout
Voor de Vulling
- 200 g pizzasaus
- 200 g geraspte mozzarella
Voor het schilderen
- 1 eidooier
- 2 eetlepels olie
Voor het knapperige paneermeel:
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels olie
- 1 el pizza-kruiden
- een beetje zout
Bereidingswijze Pizza Donut
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom en kneed gedurende 1:30 min . / Deegstand . Haal het deeg uit de mengkom, dek het af en laat het ca. 20 minuten rusten.
- Na de rijstijd het deeg uitrollen tot een rechthoek en bestrijken met pizzasaus. Neem 3 eetlepels van de geraspte kaas apart en strooi de overgebleven kaas over het deeg. Rol vanaf de lange zijde op en verdeel in 4 stukken. Vorm elke sectie in een ring en sluit de uiteinden goed aan.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de 4 deegringen erop. Om een mooi kuiltje in het midden te houden kun je geoliede borrelglaasjes in de ring doen en ermee bakken.
- Klop de eidooiers los met olie en bestrijk de ringen ermee. Meng de ingrediënten voor de kruimels in een kommetje en verdeel over de donuts. Verdeel de rest van de kaas erover en bak in de voorverwarmde oven op 180 ° C ongeveer 15-20 minuten.