We trappen deze week het pompoenseizoen af met herfstrecepten! Wat kan je toch ontzettend veel maken van pompoen. Zo heb je ontzettend lekkere pompoenlasagnes of romige pompoensoepen. Maar in dit artikel gaan we het hebben over de romige pompoenpasta met kaassaus.
Ingrediënten
- 500 g pasta naar keuze
- 100 g Pecorino (alternatieve Parmezaanse kaas)
- 2 teentjes knoflook
- 200 g pompoen (pompoen van Hokkaido of nootmuskaat)
- 50 g boter
- 250 g kookroom
- 330 g melk, 1,5%
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel nootmuskaat, vlgs.
- 1/4 theelepel peper, acc.
- 1/2 theelepel tijm, gescheiden
- 50 g geraspte cheddarkaas
Instructies
- Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
- Doe de pecorino in stukjes in de mengbeker en rasp 8 sec. / Snelheid 8 fijn. Decanteren.
- Doe de knoflook en pompoen in stukjes in de mengkom en hak 6 sec / snelheid 6 . Druk met de spatel naar beneden. Voeg boter toe en sauteer 6 min / 100 ° C / snelheid 1. Voeg room, melk en kruiden toe en breng aan de kook gedurende 5 min / 100 ° C / snelheid 1 . Na 10 Sek./Stufe 8 puree. Voeg de pecorino en cheddarkaas toe en verwarm opnieuw voor 2 minuten / 100 ° C / snelheid 3 .
- Meng de gekookte pasta goed met de saus. Als je wilt, kun je er wat salie en tijm over strooien.