3 gerechten die je echt eens moet proberen
Home » 3 gerechten die je echt eens moet proberen

3 gerechten die je echt eens moet proberen

door admin

We moeten het elke dag doen: koken. Kook je elke keer hetzelfde en heb je geen inspiratie meer? Dan is dit artikel voor jou. In dit artikel inspireren we jou met een aantal gerechten, die je echt eens moet uitproberen.

Het gerecht Shakshuka

Als je dol bent op gepocheerd eieren is dit gerecht echt iets voor jou. Een groot voordeel van dit gerecht is dat je slechts één pan nodig hebt. Het gerecht wordt veel gebruikt in het Midden-Oost. Het komt echter oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Hier wordt het als ontbijt gebruikt. In Nederland gebruiken we het eerder als lunch of avondeten. Je kunt hier volop mee variëren, omdat je heel veel verschillende soorten groente ervoor kunt gebruiken. De basis van shakshuka zijn de gepocheerde eieren en de royale, gekruide peper- en tomatensaus. Shakshuka kun je beleggen met verschillende kruiden en soorten kaas. De saus maak je van tomaten, ui en vaak paprika’s. Libanees of Turks brood smaakt hier erg lekker bij. 

Het gerecht Bibimbap

Heb je trek in een pokebowl, maar is het koud weer? Dan is Bibimbap een goed alternatief. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Korea. Bibimbap betekent letterlijk vertaald ‘gemixte rijst’. Met dit gerecht krijg je meteen je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Het zit namelijk bomvol groente. Ook in dit gerecht wordt ei gebruikt, maar er wordt een omelet van gemaakt. In Korea leggen ze het ongebakken ei op de hele hete groente. Het ei wordt vervolgens gebakken door de stoom van de groente. Je kunt de eieren ook apart bakken. Bibimbap wordt geserveerd in een kom. De kom vul je eerst met een laagje rijst. Vervolgens leg je op de laag rijst verschillende soorten gebakken groente, zoals taugé, wortel, komkommer en champignons. Je kunt er ook zeewier en kimchi bij eten. Naast de bibimbap serveer je een saus op basis van soja en eventueel een pittige saus. 

Een wraptaart

Ben je gek op wraps? Dan moet je echt een keer een wraptaart proberen. Een wraptaart is simpelweg een taart gemaakt van wraps. Je legt meerdere wraps op elkaar. Tussen de wraps bevindt zich vulling. Je kunt kiezen voor verschillende soorten vullingen. Je kunt hier ook kaas, room en/of tomatensaus toevoegen. Een groot voordeel is dat je het precies zo kunt maken als je wilt. Een wraptaart is wel een heel groot gerecht, waardoor het minder geschikt is als je met weinig mensen eet. Je kunt het eventueel wel invriezen. 

Vind je koken maar lastig en weet je nooit welke kruiden je moet gebruiken? Maak het je dan makkelijker. Op het internet vind je vele afbeeldingen met welke kruiden bij welke voedingsmiddelen passen. Maak hier een poster van en plaats het in een fotolijst 50 x 70. Hang dit vervolgens op in je keuken.

Gerelateerde artikelen