Boek gezonde voeding
Home » Boek gezonde voeding

Boek gezonde voeding

door admin

Als je nou wilt weten wat echt gezond is, lees dan een goed boek over voeding en alles wat er mee te maken heeft. Er is in elk geval aanbod genoeg, want het aantal boeken over gezonde voeding is al heel lang niet meer op de vingers van twee handen te tellen.

Wie heeft de wijsheid in pacht?

Dat er zoveel verschillende boeken zijn, komt ook omdat iedereen de wijsheid in pacht heeft. Of beter; denkt te hebben. De verschillende deskundigen gaan nog net niet rollebollend over straat om hun gelijk te bewijzen wat nou écht gezond is. Want daar zijn de meningen nog steeds verdeeld over.

De Schijf van Vijf

Kijken we ook even naar pasta, dan weten we een ding zeker; volkoren pasta staat in de Schijf van Vijf. Deze indicator liegt nooit, wat er in de boeken ook geschreven wordt. Eet je dus gewoon volkoren pasta – met zelfgemaakte limonade–  dan zit je goed. Neemt niet weg dat een boek over gezonde voeding ook gewoon leuk kan zijn om te lezen. Want het moet gezegd, de invalshoeken over gezonde voeding zijn wel steeds bijzonder. Zo gaat het populaire boek De Voedselzandloper bijvoorbeeld over mensen die leden aan een ernstige ziekte en daar mede met dank aan een bepaald dieet van wisten te herstellen.

Uiteenlopende boeken over gezonde voeding

Een ander populair boek op dit moment is Gezond Leven Doe Je Zo. Het boek staat vol met voedingstips, recepten en filosofie. Gezond eten is steeds het onderwerp, maar ook bewegen en ontspannen komt aan de orde. Er zijn ook boeken die gaan over de toekomst van gezond eten. Een boek dat voor de nodige opschudding zorgde was The End of Plenty, een boek geschreven door Joel Bourne. De milieuactivist gaat in dit interessante boek op zoek naar de toekomst van gezonde voeding. De grote vraag die gesteld is, is op welke manier we de wereld kunnen blijven voeden. Want ook daar is de nodige zorg over. Ook een leuk boek over gezonde voeding is Powerfood, een zeer praktisch receptenboek. 

Word je binnenkort moeder?

Lezen kun je doen als ontspanning, maar ook als je sportief bent en je voeding aan wilt passen is er voldoende leesvoer beschikbaar. Of wil je in de toekomst voedingsdeskundige worden? Word je binnenkort moeder en wil je weten hoe je straks je zoon of dochter gezond kunt voeden? Het is er allemaal. Stap de betere boekhandel maar eens binnen. Je weet niet wat je ziet, zoveel boeken over voeding vind je er.

Gerelateerde artikelen