Het lekkerste glutenvrij eten van dit moment
Home » Het lekkerste glutenvrij eten van dit moment

Het lekkerste glutenvrij eten van dit moment

door admin

Als je last hebben van gluten intolerantie, is het van essentieel belang dat glutenvrij eten mogelijk is. Toch heeft dit een slechte reputatie in ons land. Vaak wordt gedacht dat lekker en gevarieerd eten niet mogelijk is als je een gluten intolerantie hebt. We zullen niet ontkennen dat je gelimiteerd wordt hier en daar, maar alsnog zijn er meerdere interessante opties waar je voor kunt kiezen. Het vereist wat creativiteit hier en daar, maar het is zeker mogelijk. Er zijn genoeg passende producten te vinden. Hieronder zetten we een aantal van de mogelijkheden voor je op een rij.

Glutenvrij brood

Wist je dat glutenvrij brood een mogelijkheid is? Brood maakt een groot deel uit van onze dagelijkse maaltijden. Velen van ons beginnen de dag met een lekker belegde boterham, terwijl er ook genoeg mensen zijn die tijdens de lucht smullen van brood. Vers brood is smakelijk, maar tegelijkertijd staat brood er om bekend gluten te bevatten. Gelukkig is er tegenwoordig ook glutenvrij brood dat compleet vers is en heerlijk is qua smaak. Voor je ontbijt of lunch hoef je jezelf dus niet meer gelimiteerd te voelen door je gluten intolerantie. Glutenvrij brood behoort gewoon tot de mogelijkheden. Dat is wel zo lekker, toch?

Tussendoortjes

Als je glutenintolerant bent, let je extra op wat je inneemt. Je kunt niet zomaar alles tot je nemen. Hierdoor voelen veel mensen die gluten intolerant zijn zich gelimiteerd op het gebied van tussendoortjes. Gelukkig kun je als onderdeel van glutenvrij eten ook gewoon allerlei tussendoortjes tot je nemen, zolang ze maar niet voorzien zijn van gluten. Hierbij kun je denken aan onder meer koekjes, stroopwafels, choco vingers, cornflakes, afbakbroodjes, rijstwafels en nog veel meer. Dat wordt smullen geblazen!

Macaroni

Je weet dat je opties hebt voor het ontbijt en de lunch, en je kunt ook weer genieten van tussendoortjes. Maar hoe zit dat met het avondeten? Voor diner horen we geregeld van mensen met een gluten intolerantie dat ze pasta zo missen. Pasta bevat nu eenmaal een hoop gluten. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om pasta te produceren zonder gluten.

Een hoop mogelijk op het gebied van glutenvrij eten

De hierboven genoemde producten zijn maar een kleine selectie als het gaat om wat er op dit moment mogelijk is. Het aanbod op het gebied van glutenvrij eten is groter dan ooit. Als je gluten intolerant bent, hoef je in feite nauwelijks meer iets te missen. Dat is wel zo fijn, toch?

Gerelateerde artikelen