Hoe hou jij inbrekers buiten de deur? 
Home » Hoe hou jij inbrekers buiten de deur? 

Hoe hou jij inbrekers buiten de deur? 

door admin

Wist jij dat er gemiddeld per jaar tussen de 25.000 en 30.000 woninginbraken gepleegd worden in Nederland? Kijken we vervolgens naar de statistieken over inbraken die door de politie opgelost worden, dat wil zeggen dat de dader gepakt wordt, dan is dit slechts bij een op de tien inbraken het geval. De conclusie is duidelijk: het is belangrijk om te zorgen dat je woning goed beveiligd is want zodra de inbreker eenmaal binnen is, sta jij al met 9-0 achter. Wat kun je doen om te zorgen dat dieven geen kans maken in jouw woning? Hier een goede tip om te zorgen dat inbrekers jouw huis gelijk links zullen laten liggen. 

Beveilig je huis goed

Soms denken mensen dat zij een vermogen zouden moeten neertellen wanneer zij een goed alarmsysteem in hun huis willen aanbrengen. Dit is helemaal niet nodig. Je kunt namelijk ook een verzekering afsluiten om je woning goed te laten beveiligen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de alarminstallatie via Univé. Dit pakket biedt alles wat je nodig hebt om bandieten op afstand te houden zonder dat je daarvoor een hoge premie betaalt. Je krijgt bij deze verzekering een alarminstallatie van WoonVeilig, de marktleider in Nederland wanneer het gaat over intelligente woningbeveiliging. Dit systeem is eenvoudig te monteren en zorgt er vervolgens voor dat zodra er iets ongebruikelijks in jouw woning gebeurt, jij daar gelijk melding van krijgt. 

Wat krijg je bij deze verzekering? 

Het alarmsysteem dat je via Univé zult ontvangen bestaat uit een huiscentrale met een sirene van 104 decibel. Je krijgt eveneens een bedieningspaneel dat zowel met een afstandsbediening alsook met een app te bedienen is. Het systeem maakt gebruik van een deur-/raamcontact en twee huisdiervriendelijke bewegingsmelders. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de sirene gaat loeien wanneer je kat even naar de bak loopt om zijn behoefte te doen. De sensoren zijn zo afgesteld dat zij zien dat er geen onraad is. Je kunt ook nog kiezen voor een HD-binnencamera. Je kunt de beelden van deze camera op je telefoon bekijken zodat je gelijk ziet of je de politie moet inschakelen. 

Meer gemak verzekeren

De Alarm-in-huis-verzekering is onderdeel van Univé’s ‘Veilig Wonen’ verzekeringen. Met deze verzekeringen kun je je woongenot verhogen door bijvoorbeeld onderhoud te laten verzekeren. Denk hierbij aan het reinigen van je dakgoten of aan het vegen van je schoorsteen. Ook kun je je cv-onderhoud laten verzekeren zodat je dit nooit meer hoeft te vergeten. Daarmee zorgen deze verzekeringen niet alleen voor minder stress, ze voorkomen ook dat kleine mankementen uitmonden in grote problemen die je veel geld gaan kosten. Bekijk daarom de mogelijkheden even op de site van Univé en bekijk welke verzekeringen jij wilt nemen. Hoe meer je neemt, hoe hoger je pakketkorting wordt.