Hoe hou jij inbrekers buiten de deur? 
Home » Hoe hou jij inbrekers buiten de deur? 

Hoe hou jij inbrekers buiten de deur? 

door admin

Wist jij dat er gemiddeld per jaar tussen de 25.000 en 30.000 woninginbraken gepleegd worden in Nederland? Kijken we vervolgens naar de statistieken over inbraken die door de politie opgelost worden, dat wil zeggen dat de dader gepakt wordt, dan is dit slechts bij een op de tien inbraken het geval. De conclusie is duidelijk: het is belangrijk om te zorgen dat je woning goed beveiligd is want zodra de inbreker eenmaal binnen is, sta jij al met 9-0 achter. Wat kun je doen om te zorgen dat dieven geen kans maken in jouw woning? Hier een goede tip om te zorgen dat inbrekers jouw huis gelijk links zullen laten liggen. 

Beveilig je huis goed

Soms denken mensen dat ze een vermogen zouden moeten neertellen wanneer ze een goed alarmsysteem in hun huis willen aanbrengen. Dit is helemaal niet nodig. Als je goed je huiswerk doet, dan kunnen de kosten best meevallen.

Iedere aanbieder van alarmsystemen rekent een andere prijs. Er kunnen daardoor behoorlijke prijsverschillen ontstaan. Als je goed je research doet en de verschillende prijzen naast elkaar legt, dan is het soms mogelijk om flink te besparen. Let er bij het vergelijken wel op dat je er qua functionaliteit niet op achteruit gaat. Want hoewel het interessant is om een heel goedkoop systeem aan te schaffen, moet dat systeem natuurlijk wel goede bescherming bieden. Staar je dus niet volledig blind op de prijs, maar blijf ook letten op wat een systeem te bieden heeft.

Hoe ziet een alarmsysteem eruit? 

Over het algemeen zien de meeste systemen er redelijk vergelijkbaar uit. Meestal krijg je een huiscentrale met een sirene van 104 decibel. Daar zit meestal een bedieningspaneel bij dat zowel met een afstandsbediening alsook met een app te bedienen is. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een deur-/raamcontact en een aantal huisdiervriendelijke bewegingsmelders. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de sirene gaat loeien wanneer je kat even naar de bak loopt om zijn behoefte te doen. De sensoren zijn zo afgesteld dat ze zien dat er geen onraad is. Je kunt ook kiezen voor een HD-binnencamera. Je kunt de beelden van deze camera op je telefoon bekijken, zodat je gelijk ziet of je de politie moet inschakelen. 

Tweede linie van verdediging

Zorgen voor een goed alarmsysteem, is een belangrijke stap in het weren van inbrekers. Toch kun je nooit met honderd procent zekerheid zeggen dat er nooit ingebroken zal worden. Daarom kun je er nog voor kiezen om een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Mocht er toch nog ingebroken worden en ontstaat hierdoor schade, dan kun je bij je verzekeraar terecht voor een vergoeding. Er zijn veel verzekeraars die deze polis aanbieden, maar veel mensen kiezen voor de inboedelverzekering van Univé. Hiermee breng je eigenlijk een tweede linie van verdediging aan tegen inbrekers.

Gerelateerde artikelen