Een intiem moment met jezelf
Home » Een intiem moment met jezelf

Een intiem moment met jezelf

door admin

Het is belangrijk om een goede relatie met jezelf te hebben, zowel fysiek als mentaal. Een onderdeel hiervan, waar mensen soms nog niet altijd bewust mee bezig zijn, is de intieme relatie die we hebben met onszelf. Je ontdekt je lichaam en voorkeuren hierdoor en kunt daardoor een betere relatie opbouwen met jezelf en anderen. Je weet namelijk wat je wilt en wat je een goed gevoel geeft. In dit artikel nemen we een paar manieren door waarmee je gemakkelijk een intiem moment voor jezelf kunt creëren. 

Lezen

Wanneer je een intiem moment wilt beleven, kun je soms inspiratie opdoen door hierover te lezen. Je kunt bijvoorbeeld spannende verhalen om in de mood te komen. Een andere mogelijkheid is het lezen van artikelen of boeken die ingaan op technieken, posities en fysieke- en mentale aspecten van intimiteiten. Hier kun je inspiratie mee opdoen. Probeer bijvoorbeeld eens een nieuwe techniek of positie uit en kijk wat dit voor je kan doen.

Luisteren

Als je liever je oren gebruikt in plaats van je ogen, dan is er genoeg om naar te luisteren tijdens je intieme moment met jezelf. Zo kun je genieten van je favoriete muziek. Maak bijvoorbeeld een afspeellijst met liedjes die perfect passen bij het gevoel dat je wilt beleven tijdens dit moment. Daarnaast zijn er online ook verschillende ASMR opnames te vinden. Hierdoor kun je luisteren naar de stem van iemand die je begeleid of een scene uitspeelt waarin jij de hoofdrol speelt. 

Zien

Veel mensen kijken ook naar video’s en foto’s. De redenen verschillen, de één wil inspiratie opdoen, terwijl de ander het gebruikt om zich in te beelden dat hij in de video zit. Vooral voor mannen is er meer dan genoeg video- en fotomateriaal te vinden op het internet. Het perspectief van de man en het genot van de man staat vaker centraal dan dat van de vrouw. Hier is verandering in gebracht door porna, erotische video’s voor vrouwelijk genot in plaats van mannelijk genot. Kijk hier bijvoorbeeld eens naar. 

Ruiken

Geur kan ook een bepalende rol spelen tijdens intieme momenten. De geur van een parfum of cologne kan je het gevoel geven dat je samen bent. Geurkaarsen kunnen de setting in een kamer veranderen, daarnaast voegen de vlammen ook wat toe aan de ruimte. Zelf lekker ruiken is ook belangrijk, zo voel je je namelijk beter in je vel. Zorg er daarom voor dat je een lekker geurtje op hebt en probeer verschillende geuren uit tijdens je intieme momenten. Zo ontdek je wat goed voor je werkt. 

Gerelateerde artikelen