Dit zijn de pannen die onmisbaar zijn in de keuken
Home » Dit zijn de pannen die onmisbaar zijn in de keuken

Dit zijn de pannen die onmisbaar zijn in de keuken

door admin

Kook je veel? Dan weet je al dat een groot aantal pannen onmisbaar zijn in de keuken. Iedere pan heeft een eigen functie, waardoor je jouw maaltijden goed klaar kunt maken. Echter zijn er ook veel mensen die standaard dezelfde pannen gebruiken, omdat het eenvoudiger en goedkoper is. Een goede pan is immers duur in de aanschaf. Toch is het aan te raden om de beste modellen aan te schaffen, zodat het bereiden van een maaltijd een fluitje van een cent wordt. Maar welke zijn dan onmisbaar in de keuken? Je leest het hieronder!

Verschillende pannen voor jouw gasfornuis

Pannen komen in een groot aantal vormen en maten. Zo heb je een pan voor elektrisch koken, voor koken op gas en keramisch. Het is daarom altijd belangrijk dat je hier eerst een onderscheid in maakt. Niet iedere pan kan namelijk zomaar op een fornuis gebruikt worden. Nadat je dit onderscheid hebt gemaakt, moet je goed weten welke maaltijden je altijd bereikt. Voor het klaarmaken van vlees kan een koekenpan of grillpan een geschikte oplossing zijn. Deze zijn voorzien van een antiaanbaklaag, zodat er geen verkeerde stoffen in jouw eten komt. Jij kunt het vlees dan direct grillen en voorzien van een heerlijke korst.

Een kookpan voor de heerlijke maaltijden

Ook een kookpan is onmisbaar. Deze kookpannen zorgen er namelijk voor dat jij jouw aardappelen, pasta of rijst eenvoudig kunt klaarmaken. De pannen zijn voorzien van deksels, welke bij de moderne uitvoeringen vaak van glas zijn. Zo weet jij precies wanneer het water kookt en kun je een kookwekker zetten. Geen enkele maaltijd zal meer mislukken als jij een kookpan in jouw bezit hebt. Houd er daarbij rekening mee dat je hier een aantal van in de kast moet hebben staan, zodat je niet alles bij elkaar hoeft te doen in één pan of hoeft te wachten tot een bepaald ingrediënt klaar is.

Kies voor een volledige pannenset

Als je nog niet precies weet welke pannen je nodig hebt voor het bereiden van de maaltijden, kun je ook altijd naar een van de pannensets kijken. Deze sets bestaan uit meerdere kookpannen, welke ook in verschillende maten komen. Zo heb je voor vrijwel iedere maaltijd de juiste afmeting in handen. Ook als je onverwachts veel visite hebt, ben je hierop voorbereid. Je hoeft dan alleen nog maar de braadpannen en andere varianten aan te schaffen, zodat je een complete maaltijd op tafel zet.

Gerelateerde artikelen