De voordelen van een Sim Only abonnement
Home » De voordelen van een Sim Only abonnement

De voordelen van een Sim Only abonnement

door admin

Is het binnenkort weer tijd om je abonnement te verlengen of een nieuw abonnement af te sluiten en twijfel je nog wat je wil doen? Ga je voor een Sim Only abonnement of wil je toch graag een abonnement met een toestel? Dit kan een lastige keuze zijn, aangezien beide soorten abonnementen voor- en nadelen hebben. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van een Sim Only abonnement voor je op een rij om je te helpen met je keuze!

Wat is een Sim Only abonnement? 

Een Sim Only abonnement houdt in dat je alleen betaalt voor de data en belminuten die je kiest. Je krijgt er dus geen toestel bij en hoeft hier ook niet maandelijks voor te betalen. Aangezien je geen toestel hoeft af te betalen, zit er geen minimale looptijd aan een Sim Only abonnement. In de meeste gevallen kun je deze per maand gewoon opzeggen als je wil. Heel simpel gezegd is een Sim Only abonnement een abonnement voor internet en belminuten waar geen telefoon bij zit. 

De voordelen van een Sim Only abonnement 

Het grootste voordeel van een Sim Only abonnement ten opzichte van een abonnement met telefoon is dat de maandelijkse prijs een stuk lager ligt. In plaats van minimaal 40 euro betaal je tussen de 10 en 20 euro per maand, afhankelijk van hoeveel data en belminuten je nodig hebt. Dit is ideaal als je nog een werkende telefoon hebt van je vorige abonnement en je dus geen nieuw toestel nodig hebt. Zo houd je meer geld over voor andere belangrijke dingen, zoals een nieuw koffiezetapparaat.  Naast de lagere kosten biedt een Sim Only je meer flexibiliteit. Je stelt je eigen bundel samen en kunt deze per maand aanpassen als je dat wil. Het is ook mogelijk om voor onbeperkte belminuten en onbeperkt internet te kiezen met een Sim Only. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om je Sim Only per maand op te zeggen, in tegenstelling tot een abonnement met toestel, waar je minimaal een jaar of twee aan vast zit. Ook zit je natuurlijk niet vast aan je huidige toestel. Mocht je na een jaar graag een ander toestel willen, dan kun je deze gewoon kopen en je Sim Only simkaart erin stoppen. Ten slotte krijg je geen BKR registratie voor een Sim Only abonnement, aangezien je geen telefoon op afbetaling koopt. 

De nadelen van een Sim Only abonnement 

Een Sim Only abonnement heeft ook enkele nadelen. Als je een nieuw toestel wil, moet je dit in één keer betalen. Met de huidige prijzen betekent dit waarschijnlijk dat je er wel even voor zult moeten sparen. Uiteindelijk betaal je niet meer, aangezien je het toestel niet maandelijks af hoeft te betalen, maar je legt wel een groot bedrag neer in één keer. Een ander nadeel van een Sim Only is dat 5G internet niet altijd mogelijk is. Hier kun je echter wel op letten bij het afsluiten van het abonnement. Kijk daarnaast ook naar de dekking die de provider biedt. Ten slotte moet je het verbruik dat buiten je bundel gaat bij een Sim Only goed in de gaten houden. Ga je buiten je bundel, dan kun je namelijk wel extra kosten verwachten. Je kunt dan beter je bundel verhogen.

Gerelateerde artikelen